בעלי עסק משפחתי או אנשים ששוקלים להקים עסקים כאלה צריכים להביא בחשבון גם את היתרונות וגם את החסרונות. מבחינת סיכונים למשל, הדבר החשוב ביותר הוא להסדיר בכתב כל הסכמה בעל פה. למרות שמדובר על עסק משפחתי ועל אף שיש בדרך כלל מערכת יחסים אישית בין הצדדים המעורבים, הסכמה בכתב ובליווי עורך דין היא ללא ספק צעד שאסור לוותר עליו.
ביטוי בכתב של כל הסכמה בעל פה יכול לסייע לבעלי עסק משפחתי להתגבר על קשיים ואתגרים. אם הצדדים מסכימים בכתב, זה אומר שניתן לאחר מכן להגיע אל בית המשפט ולקבל את הכרעתו בכל מקרה של דילמה או התלבטות. יתרה על כך, גם עסק משפחתי מצליחים מאוד עלולים להיתקל בקשיים עסקיים. במקרים כאלה, כדאי שיהיה גיבוי חוקי להחלטות שהתקבלו על בסיס מערכת יחסים אישית.
באיזה תחומים כדאי להקים עסק משפחתי?
הטעות הנפוצה גורסת שיש תחומים מסוימים שבהם מסוכן יותר להקים עסק משפחתי מאשר בתחומים אחרים. אז כמובן שצריך לבחון כל מקרה לגופו ובעיקר להכין תכנית עסקית מסודרת, אבל אין משמעות לסוג המוצר או השירות שאותו מוכרים.
במילים אחרות, תכנית עסקית שתומכת במיזם יכולה לסייע להקים עסק משפחתי ולייצב אותם. עם הזמן, לומדים טוב יותר מה מאפיין את הסיכונים השונים סביב עסק משפחתי ואיך מתגברים עליהם. אם רוצים, ניתן גם לנצל את השלבים המוקדמים של הקמת עסק משפחתי על מנת להתייעץ עם עורכי דין, רואי חשבון ובעלי מקצוע נוספים.
בסופו של דבר, כל עסק עומד מול סיכונים ואתגרים. עם עסק משפחתי, החדשות הטובות הן שניתן להתגבר על הקשיים בצורה אינטימית ועם אנשים שמכירים אותנו אישית.